AsukasyhdistyksenVuosiWeb* Tähdellä merkityissä tapahtumissa asukasyhdistys on yhteistyökumppanina, ei järjestäjänä.

Asukasyhdistyksen lehti

Asukaslehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, alkukeväällä ja syksyllä. Lehden levikkialue on Köhniö, Kypärämäki ja Kortemäki. Kirjoitukset painottuvat alueemme ajankohtaisiin asioihin, joissa välitetään tietoa tapahtumista, nostetaan esille yrittäjien ja kyläläisten kuulumisia.
Asukaslehti toimii linkkinä asukkailta asukkaille. Se toimitetaan, taitetaan ja jaetaan vapaaehtoisvoimin, päätoimittajanaan asukasyhdistyksen puheenjohtaja. Lehti on uskonnollisesti ja poliittisesti riippumaton ja se katetaan täysin ilmoitustuloilla. Asukasyhdistys ottaa mielellään vastaan juttuvinkkejä tai kuvituskuvia.

‏Kypärämäen-Köhniön Kulttuuripäivät

‏Kulttuuripäivät on vuosittain kevättalvella järjestettävä tapahtuma, jonka ohjelma koostuu monipuolisista esityksistä ja näyttelyistä nukketeatterista pilkkikisoihin. Ohjelma vaihtuu vuosittain. Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Pizzeria Ararat, Kypärämäen koulu, Juhlatalo Roosi ja Kypärämäen Martat.

‏Musiikkimatineat

‏Asukasyhdistys järjestää yhteistyössä Kypärämäen Musiikkikoulun kanssa pienimuotoisia musiikkimatineoita.

‏Siivoustalkoot

‏Perinteiset Köhniön rannan siivoustalkoot järjestetään keväisin Jyväskylän kaupungin yleisenä siivouspäivänä. Asukasyhdistys tarjoaa talkoolaisille mehut ja makkarat.

‏Triathlon*

Kesäkuussa 2014 järjestettiin Köhniöllä ensimmäisen kerran triathlontapahtuma Stamina Triathlon Clubin ja asukasyhdistyksen yhteistyöllä. Tapahtumassa oli sarjoja junioreille, nuorille ja aikuisille. Tapahtumasta pyritään tekemään perinne.

‏Rantajuhlat Köhniöllä

‏Perinteiset rantajuhlat järjestetään elokuussa. Tilaisuudessa on erilaisia leikkimielisiä kilpailuja sekä musiikkiesityksiä, yhteislaulua sekä herkullisia lettuja ja makkaroita. Rantajuhlat järjestetään yhteistyössä Marttojen kanssa.

‏Omenaadi-kävelykonsertti*

‏Asukasyhdistys on mukana tukemassa ja toteuttamassa Omenaadi-kävelykonserttia, jonka taiteellisena johtajana toimii Sari Haapasalo. Konsertit toteutetaan alueemme yksityiskodeissa.

‏Teatteriretki

‏Teatteriretki järjestetään marraskuussa. Asukasyhdistys ottaa kyläläisiltä vastaan ideoita retkikohteesta.